HOW TO DO AN ADVANCED SEARCH.

Mon Jul 08, 2013 3:56 pm by Admin


For the benefit of 944Hybrids users there are two search functions available for you to use.
The purpose of this sticky is to explain the "Advanced Search" function because it is much more powerful and is the best choice when researching information.

When you log on to the site a list of options is shown in a line at the top of the page. One option is labelled "Search", use this option (NOT the search box lower down on the right).

After you click on the upper search option, a drop down box appears. At the bottom of this box is a radio button marked "Advanced …

Comments: 0

Latest topics
» RX7 Caliper Swap
Today at 12:19 pm by osx86ftw

» 1987 944 Turbo --> LS
Yesterday at 11:52 pm by chrenan

» Which turbo trans for my swap application?
Mon Aug 21, 2017 8:10 pm by racertomtom

» Poly based strut mounts on exchange
Fri Aug 18, 2017 10:16 pm by xschop

» 18x10" Enkei wheels
Wed Aug 16, 2017 9:59 pm by Sterling Doc

» Around the block
Tue Aug 15, 2017 11:46 am by Red944ls1

» Cooling solutions please!
Sun Aug 13, 2017 3:15 pm by yamamtx

» Holley intake, vacuum pump and cross member spacer
Sun Aug 13, 2017 12:33 am by zeusrotty

» Sparkydog's Abnormal Build - 944 With L67 + Ford Stuff & CARB Legal
Sat Aug 12, 2017 3:42 pm by sparkydog

» LSA Supercharged 86 Porsche 944
Sat Aug 12, 2017 7:41 am by haroldk

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Log in

I forgot my password


Expuppy told me of you guys, I need help.

View previous topic View next topic Go down

Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  cfgioja on Sun Nov 22, 2009 7:37 pm

Hey everyone, I am new to this forum. I managed to do a ls1 conversion on my first gen or 1/85 844. I order the complete kit from RH. I am living in Stillwater Oklahoma at the moment, only 20 mins from hallett race way and wouldn't mind seeing other 944s

I am having some trouble getting my gauges to work properly. I am not sure what is going on, I am most likely goign to have to run stand alones to each guage.

So first my coolant gauge sits at the halfway point when i turn the car on without running, when I turn on my headlights it goes to the black square on the left side of the gauge. It would seem I have a resistance problem or crossed wire. not sure.

On the stock oil pressure gauge there are three wire plug ins. +, G, and a T thats upside down.
I am having problems making it work right, expuppy says it might be the sender. My biggest concern with the setup is how to wire the gauge properly. I hooked to the 9 pin connector so I know how to tap into the harness.

If i need to make a stand alone for the oil system where do each of the wires plug to, I have the three prongs on the back of the guage, and I have the two on the oil sender. the wk for the "idiot" light and a G for the guage.

Has anyone bypassed the stock harness and ran their oil wires for them? If so can you assist me please?

I hope this forum is more help then Porsche hybrids. Looking forward to talking to everyone.

collin
avatar
cfgioja

Posts : 804
Join date : 2009-11-22
Age : 33
Location : Clarksville, AR

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  Admin on Sun Nov 22, 2009 7:43 pm

IMO trying to hook to the factory gauges is only cosmetic. I don't trust the factory gauges , When we are running cars like ours, I like to see the vitals, I only trust good quality after market gauges and if you can use manual gauges.
Just my 2 cents
Welcome aboard....
Admin

Admin
Admin
Admin

Posts : 1428
Join date : 2009-06-08
Age : 59
Location : Arlington,Texas

http://www.TexasPerformanceConcepts.com

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  cfgioja on Sun Nov 22, 2009 8:37 pm

What are good gauges to use?

I was planning on buying a VDO coolant gauge with numbers on it so I can actually see something other than the little tick marks.

As far as the oil goes, I am not sure what to do.
avatar
cfgioja

Posts : 804
Join date : 2009-11-22
Age : 33
Location : Clarksville, AR

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  Admin on Mon Nov 23, 2009 7:30 am

Just by a nice set of VDO gauges. Any reputable name in gauges are usually good. The Vdo's are what our cars have anyway so there is a good chance the sending units will work without changing them.

Admin
Admin
Admin

Posts : 1428
Join date : 2009-06-08
Age : 59
Location : Arlington,Texas

http://www.TexasPerformanceConcepts.com

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  cfgioja on Mon Nov 23, 2009 7:36 am

That would solve alor then, Don't the gauges come with a wireing schematic too. I appreciate it. I'll probarably end up doing that.
avatar
cfgioja

Posts : 804
Join date : 2009-11-22
Age : 33
Location : Clarksville, AR

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  944v8inDFW on Mon Nov 23, 2009 9:36 am

With your guage acting the way it does it sounds like a ground problem, indicated by turning the lights on changes the reading. I would run through the chassis grounds and clean them. Alwys a decent place to start on the early cars.
avatar
944v8inDFW

Posts : 147
Join date : 2009-06-17

Back to top Go down

Re: Expuppy told me of you guys, I need help.

Post  cfgioja on Mon Nov 23, 2009 12:50 pm

thanks i'll check them out
avatar
cfgioja

Posts : 804
Join date : 2009-11-22
Age : 33
Location : Clarksville, AR

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum