HOW TO DO AN ADVANCED SEARCH.

Mon Jul 08, 2013 3:56 pm by Admin


For the benefit of 944Hybrids users there are two search functions available for you to use.
The purpose of this sticky is to explain the "Advanced Search" function because it is much more powerful and is the best choice when researching information.

When you log on to the site a list of options is shown in a line at the top of the page. One option is labelled "Search", use this option (NOT the search box lower down on the right).

After you click on the upper search option, a drop down box appears. At the bottom of this box is a radio button marked "Advanced …

Comments: 0

Latest topics
» LS3 Exhaust
Today at 3:14 pm by Porsche951toLS3

» Total number of LS conversions?
Today at 2:26 pm by 944-LT1

» 1984 Gen IV 5.3 Swap
Today at 2:03 pm by superman22x

» alignment specs
Today at 1:44 pm by sharkey

» 86` 944 turbo project
Yesterday at 8:00 pm by jpkinerk

» Question about 964 transmission into 924s/944
Yesterday at 1:52 pm by Hamr20

» New convert under way
Yesterday at 12:36 pm by sharkey

» For sale $150 Griffin for LS1 LS Radiator swap
Yesterday at 12:33 am by jshprd

» Vented Nose Panel
Wed Jan 17, 2018 4:00 pm by Hotrodz of Dallas

» Fitech vs GM PCM
Wed Jan 17, 2018 11:31 am by Hotrodz of Dallas

January 2018
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Log in

I forgot my password


Couple of questions on connections...

View previous topic View next topic Go down

Couple of questions on connections...

Post  chrenan on Mon Nov 07, 2016 2:31 pm

Hi Guys, working my way through stock engine removal.  I've disconnected the harness at the DME and KLR boxes under the passenger footwell.  I noticed there are a few other connections branching off the engine bay harness before it connects to the DME/KLR in that area, I've put them inside red boxes in the picture below.  Any idea what these are?  Do I need to maintain these connections after removing the stock computer boxes?


chrenan

Posts : 129
Join date : 2011-11-20

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  majormojo on Mon Nov 07, 2016 8:41 pm

One of those (the top left in your photo I think) will have some wires going to the instrument cluster. There will be a green/black wire that goes to the tach, you'll want to wire that into the GM PCM if you want to use the Porsche tach. The other wires on the same connector *should* be for boost gauge (Red/Green + Blue wires) and speedo (Blue/Red) on your car.

I have the full electrical diagrams in PDF, I think I got them from here:

https://www.manualslib.com/manual/392533/Porsche-944-Volume-5-Electrical.html

You're probably already familiar, but if not, this is a great primer on reading Porsche wiring diagrams.

http://forums.pelicanparts.com/porsche-924-944-968-technical-forum/635898-quick-primer-reading-porsche-wiring-diagrams.html
avatar
majormojo

Posts : 80
Join date : 2012-04-19

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  chrenan on Tue Nov 08, 2016 9:21 am

Thanks so much! I will dig out my factory manuals at home and do some tracing as well, that pelican link is a nice primer, haven't seen that before. There sure are a lot of Rennlisters here Wink

chrenan

Posts : 129
Join date : 2011-11-20

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  Rich L. on Tue Nov 08, 2016 3:41 pm

The other one, 4-pin, has the connections to the ABS computer: brake signal, power, alt signal. Mine wasn't connected to anything but was there. Yours is, do you have factory ABS?

Rich
avatar
Rich L.

Posts : 816
Join date : 2011-05-30
Location : Seattle

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  chrenan on Tue Nov 08, 2016 3:58 pm

Yes I do have factory ABS Rich as it's a Japanese market '87 Turbo.

chrenan

Posts : 129
Join date : 2011-11-20

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  chrenan on Thu Nov 10, 2016 8:57 am

OK. One of the connections on the left of the above picture had nothing connected to it, looked like a test port. Here are the other two that made connections. The 2-pin brown and brown/blue went to a connector at the upper right of the original picture above, any ideas what this is?. The bigger multi-pin connection definitely seems like the dash connection to me.


chrenan

Posts : 129
Join date : 2011-11-20

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  chrenan on Sat Nov 12, 2016 7:31 pm

Solved! Tach input on the 8-pin dash connector (#2) marked for later. The 2-pin brown and brown/blue wire unknow connector turned out to be the ROW connection to the altitude adjustment sensor. My car is a Japanese market vehicle so there are some wiring differences.

chrenan

Posts : 129
Join date : 2011-11-20

Back to top Go down

Re: Couple of questions on connections...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum