HOW TO DO AN ADVANCED SEARCH.

Mon Jul 08, 2013 3:56 pm by Admin


For the benefit of 944Hybrids users there are two search functions available for you to use.
The purpose of this sticky is to explain the "Advanced Search" function because it is much more powerful and is the best choice when researching information.

When you log on to the site a list of options is shown in a line at the top of the page. One option is labelled "Search", use this option (NOT the search box lower down on the right).

After you click on the upper search option, a drop down box appears. At the bottom of this box is a radio button marked "Advanced …

Comments: 0

Latest topics
» 1987 944 Turbo --> LS
Yesterday at 9:59 pm by iamgod

» Oil Cooler Adapter Not Working?
Wed Oct 11, 2017 9:32 pm by sharkey

» 1987 944S 3800 L67 Turbo...in progress
Wed Oct 11, 2017 1:08 pm by Sirayden

» C6 Z06 Brakes on my 944
Wed Oct 11, 2017 8:25 am by Schuepbach

» sbc swap in a 1981 924
Mon Oct 09, 2017 9:28 pm by sharkey

» JP's LS1 Conversion
Mon Oct 09, 2017 8:42 pm by 924sbc406

» Cayenne Front and Rear Brakes on 944
Sun Oct 08, 2017 4:15 pm by superman22x

» Scca Xp solo build
Wed Oct 04, 2017 7:55 pm by yamamtx

» Steering rack clearance
Wed Oct 04, 2017 6:14 am by remaxagent33

» Does anyone have a QuickTime bellhousing for sale?
Tue Oct 03, 2017 11:54 pm by zeusrotty

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

Log in

I forgot my password


Vibration?? Only when accelerating.

View previous topic View next topic Go down

Vibration?? Only when accelerating.

Post  ROGUE S2 on Sun May 29, 2011 10:18 pm

Hey Guys, Would like to get your thoughts on a vibration problem. My car runs great, very happy with its performance. I have put about 4000 miles on it since the conversion. The vibration is at 3000rpm and above only when I'm into the gas really hard. I mainly feel it in my shifter,but you can feel it through out the car. Motor mounts are new and I have an Ultra transmission mount from Lydsey Racing. I am leaning towards maybe torque tube bearings or aluminum fly wheel out of balance? What do you Guru's think. Thanks Shocked

ROGUE S2

Posts : 35
Join date : 2010-02-03
Location : MIDLOTHIAN,TEXAS

Back to top Go down

Re: Vibration?? Only when accelerating.

Post  Porch on Mon May 30, 2011 2:35 am

Could be a harmonic balancer as well.
Is this new? On the other hand i think that the LS engine has a natural harmonic that gets amplified pretty well in our cars, especially when paired with more solid motor/trans mounts.
avatar
Porch

Posts : 851
Join date : 2009-09-02
Age : 36

Back to top Go down

Re: Vibration?? Only when accelerating.

Post  pormgb on Mon May 30, 2011 2:49 pm

Hmmm,

I'm having the same problem and was wondering if it my Flywheel/PP out of balance, I'm using an aftermarket balancer. When looking at the motor I don't notice any vibration, when sitting in the car and driving I do notice it, mine feels more like a shudder when revving from around 1500 to 3k rpm it then becomes very light. I'm also using urethane motor mounts with a modified (filled with urethane) tranny mount.
avatar
pormgb

Posts : 177
Join date : 2010-09-09
Location : San Diego

Back to top Go down

Re: Vibration?? Only when accelerating.

Post  pormgb on Wed Jun 29, 2011 8:27 pm

Well, I was preparing to drop my tranny then torque tube, pull out the clutch, PP and flywheel then send them off for balancing.
I just drove the car after a major tune and tightening of my engine mounts, the vibration has pretty much gone. I still get a very light vibration but nothing like before, I still need to get my motor professionally tuned. My logging software shows some fueling issues up to 3K RPM that corresponded with my vibration, the car was running quite lean at high RPMs and rich at low. I think the vibration was my motor rocking back and forth due to its bad state of tune, my loose engine mounts probably amplified the problem. Boy am I relieved. Wink
avatar
pormgb

Posts : 177
Join date : 2010-09-09
Location : San Diego

Back to top Go down

Re: Vibration?? Only when accelerating.

Post  skywalker01 on Thu Jun 30, 2011 5:33 am

Sorry guys - just started reading this thread, but I noticed an increase in vibration when I installed solid transmission mounts - are any of you running with solid tranny mounts?
avatar
skywalker01

Posts : 477
Join date : 2009-07-22
Age : 54

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum